Ziua Carierei juridice la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș

Facultatea de Drept din cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș a organizat, în data de 27 aprilie 2017, un eveniment dedicat tinerilor viitori juriști, al cărui scop a fost acela de a discuta despre cele mai importante oportunități de carieră din sfera Dreptului.
Moderat de doamnele asistent universitar dr. Oana Voica Nagy și asistent universitar dr. Ioana Toncean-Luieran, evenimentul găzduit de Campusul „Dimitrie Cantemir” a trezit un viu interes în rândul studenților de la Facultatea de Drept. Dornici să afle mai multe despre succesul în carierele juridice, tinerii au primit informații practice și sfaturi utile despre examenele de admitere în profesie și strategia de studiu. Întrebări precum „din ce materiale ne pregătim?”, „cum gestionăm timpul și materialul de învățat?”, „cât timp avem la dispoziție, cum răspundem la întrebările comisiei de examen și cum ne stăpânim emoțiile?” „cum rezolv un test-grilă?” sau „cum răspund la întrebările-sinteză?” și-au găsit răspunsul în cadrul acestor dezbateri incitante.
La succesul evenimentului au contribuit doi dintre absolvenții Facultății de Drept cadrul Universității „Dimitrie Cantemir” din Tîrgu Mureș, care au făcut deja primii pași într-o carieră juridică de succes: domnișoara Dharmendra Eparu, mediator autorizat, și domnișoara Corina Lupei,  avocat definitiv în Baroul Mureș. Cele două invitate au discutat deschis cu studenții despre dificultățile inerente accesului în profesiile juridice, dar și despre satisfacțiile pe care acestea le oferă celui perseverent și hotărât să reușească. Cu răbdare și bunăvoință, invitatele le-au explicat tinerilor aspiranți, pas cu pas, cum s-au pregătit pentru examenele profesionale, ce capcane să ocolească și ce trucuri practice le pot fi de folos la admitere. De asemenea, au răspuns la întrebările curioase ale studenților despre începutul de carieră – cum e să fi stagiar și care sunt provocările primilor pași în profesie.
Concluzia participanților a fost că Ziua Carierei Juridice a fost mai mult decât fructuoasă și utilă, a clarificat numeroase aspecte practice și a contribuit la luarea unor decizii informate privind viitorul parcurs profesional al studenților de la Drept, iar următoarele ediții ale sale sunt așteptate cu nerăbdare. Mai multe imagini surprinse la acest eveniment pot fi vizualizate pe pagina de Facebook a Facultății de Drept: Cariera juridica.


OFFERTA ACCADEMICA ›

 Ammisione 2024 »

 

L’Università “Dimitrie Cantemir” di Târgu-Mureș è istituzionalmente accreditata dal Parlamento rumeno e periodicamente valutata da AHPGS, un valutatore tedesco della qualità dell’istruzione superiore.

Se vuoi laurearti in medicina, giurisprudenza, economia, psicologia o geografia del turismo ti aspettiamo da noi!